De Geheime Winter van de Kerstman

Er was eens een geheim dat niemand kende, een geheim over de vrolijke, ronde, rood-geklede man die we allemaal kennen en liefhebben: de Kerstman. Kinderen over de hele wereld geloofden dat hij op de Noordpool woonde, in een land van eeuwig ijs en sneeuw. Maar het echte verhaal, het grote geheim, was heel anders.

De Kerstman hield eigenlijk niet van de kou! Hij had een verborgen toevluchtsoord waar hij de winter doorbracht, niet in het ijskoude Noordpoolgebied, maar in het warme en gastvrije land van Vietnam.

Waarom Vietnam, vraag je? De Kerstman had een zwak voor de gouden stranden, de lachende mensen en de heerlijke Pho soep. In Vietnam kon hij onopgemerkt blijven. Niemand verwachtte de Kerstman te zien zonnebaden aan de oevers van de Mekong-rivier!

Elk jaar, na het bezorgen van cadeautjes op kerstavond, ruilde de Kerstman zijn slee en rendieren in voor een traditionele Vietnamese sampan boot. Hij verruilde zijn zware wintermantel voor een licht linnen pak, zette zijn puntmuts af en zette een rieten hoed op. Hij zei vaarwel tegen de Noordpool en zette koers naar het zonnige zuiden.

In Vietnam genoot de Kerstman van zijn welverdiende rust. Hij wandelde door de groene rijstvelden, bezocht de kleurrijke drijvende markten, en proefde de lokale delicatessen. Daar ontmoette hij Ba, een oudere dame die hem de beste Pho-soep leerde maken en met wie hij graag zijn avonden doorbracht, verhalen uitwisselend en luisterend naar haar oude Vietnamese legendes.

Maar zelfs tijdens zijn vakantie in Vietnam vergat de Kerstman de kinderen van de wereld nooit. Hij verzamelde exotische cadeautjes tijdens zijn reizen: handgemaakte poppen uit Hoi An, delicate zijden sjaals uit Hanoi, en kleurrijke lantaarns uit Hue. Hij deed dit allemaal terwijl hij worstelde met het gebruik van eetstokjes, wat altijd voor hilariteit zorgde bij de lokale bevolking!

Op een jaar was er echter een probleem. De Kerstman had een speciaal geschenk, een zeldzaam gouden kompas, verloren en moest het vinden voordat hij terugkeerde naar de Noordpool. Met de hulp van zijn Vietnamese vrienden ging hij op een avontuurlijke speurtocht door het land en vond uiteindelijk het kompas terug, net op tijd om terug te keren naar de Noordpool.

Als de winter voorbij was, keerde de Kerstman terug naar de Noordpool, zijn slee vol met bijzondere cadeautjes, klaar om vreugde te brengen voor het volgende kerstseizoen. En zo werd de magie van Kerstmis elk jaar opnieuw geboren, met een beetje hulp van het zonnige Vietnam.

En hoewel de kinderen over de hele wereld geloven dat de Kerstman de winter doorbrengt in de ijzige kou van de Noordpool, kennen wij nu het echte verhaal. Dus als je je ooit afvraagt: “Waar is het goed om te overwinteren?”, denk dan aan de Kerstman en zijn geheime paradijs, Vietnam.

nl_NLDutch