Overleven in het Verkeer van Vietnam: Een Beginnersgids

Wie ooit de bruisende straten van Hanoi of Ho Chi Minh-stad heeft doorkruist, weet dat het verkeer in Vietnam een ervaring op zich is. In dit artikel zullen we u door enkele essentiële tips en informatie leiden die u zullen helpen navigeren door de hectische, maar fascinerende verkeersstromen van Vietnam.

1. Het Koninkrijk van de Scooter

Vietnam is werkelijk het rijk van de scooter. Met meer dan 45 miljoen geregistreerde scooters en motorfietsen, zijn deze wendbare tweewielers het belangrijkste vervoermiddel in het land. Ze zijn overal, zigzaggend door het verkeer met een verrassende behendigheid die nieuwkomers vaak verbijstert.

2. De Kunst van het Oversteken

Oversteken in Vietnam kan in eerste instantie overweldigend zijn. Het geheim is om kalm te blijven, uw tempo gelijkmatig te houden en de naderende scooters u te laten ‘omzeilen’. Het is bijna als een dans, waarbij iedereen zijn deel doet in de continue stroom van het verkeer in Vietnam.

3. Verkeersregels en -gewoonten

Verkeersregels in Vietnam kunnen enigszins flexibel worden geïnterpreteerd. Toeteren is bijvoorbeeld niet noodzakelijkerwijs een teken van ergernis, maar een manier om anderen op de hoogte te stellen van uw aanwezigheid. Bovendien krijgt de grootste of luidste verkeersdeelnemer vaak voorrang.

4. Veiligheid Eerst

Hoewel het verkeer in Vietnam chaotisch kan lijken, is veiligheid nog steeds een belangrijke overweging. Het dragen van een helm is bijvoorbeeld verplicht bij het rijden op een scooter of motorfiets. Bovendien is bewustzijn en voorzichtigheid essentieel bij het navigeren door het verkeer.

5. Het Verkeer Buiten de Steden

Buiten de steden biedt het verkeer in Vietnam een heel andere ervaring. Van de rustige plattelandswegen omzoomd door rijstvelden, tot de kronkelende bergpassen van de Ho Chi Minh-route, rijden in landelijk Vietnam is een werkelijk unieke en adembenemende ervaring.

Hoewel het verkeer in Vietnam in eerste instantie ontmoedigend kan lijken, wordt het al snel een onderdeel van de charme van dit levendige en dynamische land. Met een beetje oefening, geduld en een gevoel voor avontuur, kunt u zich al snel moeiteloos voegen in de ritmische dans van het Vietnamese verkeer.

nl_NLDutch