Over ons

Marcel

Marcel (oprichter)

In februari 2017 heb ik besloten om Nederland te verlaten. Mijn huis, auto en alle spullen te verkopen en de wereld in te trekken, zonder een plan.
Op 8 Februari 2017 vertrok ik vanaf Schiphol met alleen maar een rugzak met daarin 7 t-shirts, 2 korte broeken, een tandenborstel en mijn laptop. Ik wist niet of ik na een maand terug zou zijn, na een jaar of misschien wel nooit. En tot nu toe is het dat laatste.

Na wat rondgezworven te hebben over de wereld heb ik m’n plek gevonden in Vietnam. Ik voel me hier helemaal thuis.
Regelmatig hoor ik dat mensen toch wel een beetje jaloers op me zijn en dat ze zo’n stap nooit zouden durven nemen. Misschien angst voor het onbekende, want ja, veel dingen gaan hier anders dan in Nederland. Andere cultuur, andere gewoontes.
Door de jaren heen zijn er regelmatig mensen naar Vietnam gekomen en die mensen heb ik wegwijs gemaakt in Vietnam. Geholpen met talloze grote en kleine dingen.
Opgehaald op het vliegveld, onderdak geregeld. Geholpen met een sim kaart voor de mobiele telefoon om internet te hebben. De weg gewezen, waar je een tandenborstel kunt kopen, waar ze lekkere broodjes hebben. Hoe te onderhandelen over de prijs op de markt, bezoek aan tandarts of dokter bij problemen.
Dit was erg leuk om te doen! Zo leuk dat ik heb besloten om dit op wat grotere schaal aan te pakken. Hieruit is Overwinteren in Vietnam voortgekomen. Het hoeft ook niet perse in de winter te zijn natuurlijk. Wanneer je niet aan Nederland gebonden bent, kun je zo lang komen als je wilt. 1 maand is prima, maar langer kan ook. Ik woon op dit moment al ruim 5 jaar in Vietnam en heb het nog steeds uitstekend naar mijn zin. Dus je bent gewaarschuwd, misschien wil je wel nooit meer terug.
Met uitzondering van elektronische apparaten als mobiele telefoons of televisies, is het leven is hier 4 a 5 maal goedkoper dan in Nederland. Een knipbeurt bij de kapper doe je voor 2 euro, een pedicure voor 4 euro of een uur lange massage voor 6 euro.
Eten kan vanaf 1,50 in een normaal restaurant tot bijvoorbeeld onbeperkt vlees en seafood voor 12 euro.
Los van de dagelijkse kosten kan het ook interessant zijn om tandartsbehandelingen te ondergaan. Denk aan kronen, implantaten of facings. Dit tegen tarieven die beduidend lager liggen dan in Nederland, maar wel dezelfde kwaliteit. Wij weten inmiddels de juiste adressen. Ook andere medische of cosmetische behandelingen zijn mogelijk.
Gezien de explosief stijgende kosten voor energie in Nederland kan het zomaar zo zijn dat je bij ons in Vietnam goedkoper uit bent, dan wanneer je thuis in de kou blijft zitten. Zet thuis de verwarming op de waakvlam, de hoofdschakelaar van de elektriciteit uit en met het geld dat je bespaart, kun je ruimschoot in Vietnam verblijven.
Je bespaart dus geld en je hebt ook nog eens uitgebreid de tijd om wat van Vietnam te zien, de cultuur te proeven en kennis te maken met de vriendelijke mensen.
Overwinteren in Vietnam met altijd Nederlands sprekende hulp bij de hand. Dat kan via overwinteren in Vietnam. Maak nu een afspraak voor een informatief gesprek of reserveer direct.

Is Vietnam wat voor jou?

Jolanda

We zijn verheugd om Jolanda bij ons team te verwelkomen als onze contactpersoon in Nederland voor “Overwinteren in Vietnam”. Sinds haar eerste reis naar Kenia in 2009, is zij gepassioneerd geraakt door de schoonheid van verre reizen, de natuur en de warme, gastvrije culturen. Haar avonturen brachten haar uiteindelijk tot een carrièreswitch, waarbij ze haar baan in het Nederlandse onderwijs opzegde om zich volledig te wijden aan vrijwilligerswerk in Kenia en Tanzania en het opzetten van haar eigen reisorganisatie, ReisVriend.

Jolanda’s uitgebreide ervaring als reisleider en haar toewijding aan persoonlijke aandacht en zorgvuldig samengestelde reisprogramma’s sluiten perfect aan bij onze missie om onze gasten een onvergetelijke overwinteringservaring in Vietnam te bieden. Met haar enthousiaste en empathische benadering staat Jolanda klaar om al uw vragen te beantwoorden en te zorgen voor een naadloze voorbereiding op uw verblijf in Vietnam. Kies voor een avontuur met behulp van Jolanda, ervaar de rijke cultuur van Vietnam, geniet van de gastvrijheid en bewonder de ongerepte schoonheid van dit prachtige land.
Jolanda Vriend
Phuong

Phuong

Phuong is een parttime lerares biologie op het voortgezet onderwijs. Naast haar werk op school werkt ze ook voor Overwinteren in Vietnam. Ze is altijd vrolijk en bijna niks gaat te ver om het de gasten naar de zin te maken. Haar motto: “Geld is niet belangrijk!” Met stip op nummer 1 staat dat het in het leven gaat om een goede tijd te hebben. Doen wat je leuk vindt. En dat doet ze, want gedreven door passie zorgt ze ervoor dat je niks te kort komt.

Luong

Luong

Wanneer je iets wilt weten over Vietnam, dan is Luong je man! Begonnen als leraar Engels, maar al snel deze baan ingeruild omdat hij liever buiten is dan binnen. Zodoende heeft hij ruim 15 jaar ervaring als tour guide.
Wanneer je uitstapjes wilt doen in de buurt of wat verder weg, dan regelt hij dat voor je en indien gewenste brengt hij je ook, want hij is ook een uitstekend chauffeur.

Mister Hai

Mister Hai

Mister Hai is een van onze vaste chauffeurs. De beste eigenschap van mister Hai is dat hij altijd vrolijk is en overal altijd de humor van inziet. Hij spreekt voor Vietnamese begrippen heel goed Engels.
Naast deze eigenschappen is het ook een zeer betrouwbare chauffeur die onze gasten overal naar toe brengt in een comfortabele auto.

Sabine

Sabine

Sinds 2011 heeft Sabine het leven in Vietnam omarmd. Hoewel ze niet vloeiend is, spreekt ze voldoende Vietnamees om dagelijkse zaken te regelen. Ze staat bekend om haar expertise in textiel handwerk en heeft ooit reizigers gehost in haar eigen homestay. Naast haar werk in textiel en het ontvangen van bezoekers, geeft ze parttime les in Engels en Duits en is ze gepassioneerd over bakken. Ze helpt ook Duitsers die voor langere perioden in Vietnam willen verblijven. Sabine’s reis verweeft Duitse efficiëntie met Vietnamese warmte.

Mien

Mien

Dit is de Vietnamese Mien Dobbelsteen. Met liefde en passie kookt Mien de lekkerste maaltijden. Uiteraard Vietnamees maar ze is ook goed op de hoogte als het gaat om Nederlands voedsel. Voor andijviestampot draait ze haar hand niet om. En eigenlijk is hij misschien nog wel lekkerder dan de Nederlandse versie.
Naast de maaltijden zorgt ze er ook voor dat alles spik en span schoon is. Vermoedelijk zou zelfs Rob Geus nog van haar kunnen leren.

Jenny

Jenny

Zoals de foto al doet vermoeden heeft ze een voorliefde voor de Engelse taal. Dat komt goed uit want dagelijks geeft ze parttime Engelse les op een school voor voortgezet onderwijs. Daarnaast werkt ze voor Overwinteren in Vietnam. Veel administratieve zaken regelt ze, maar ook zorgt ze ervoor dat papieren in orde zijn en reserveringen gedaan worden.

Informatiegesprek

Hoewel onze website veel informatie biedt, begrijpen we dat u misschien persoonlijk contact wilt voor u de beslissing neemt. We zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden of eventuele zorgen te bespreken, of dit nu via een telefoon- of videogesprek is.

Laat gewoon uw gegevens achter en we zullen zo snel als mogelijk contact met u opnemen om een gesprek te plannen op een moment dat u uitkomt.

Daarnaast kunt u ons te allen tijde bereiken via e-mail op info@overwintereninvietnam.nl. We kijken ernaar uit om van u te horen en u te helpen bij het plannen van uw verblijf in Vietnam.

Neem contact met ons op

nl_NLDutch