Wat doe je dagelijks om de tijd op een leuke manier door te komen in Ninh Binh (Vietnam)

Ninh Binh. Een van de verborgen juweeltjes van Vietnam. Een plek waar de tijd langzamer lijkt te gaan, maar waar je elke dag iets nieuws kunt ontdekken en ervaren. Hoewel het misschien niet de drukte van de grotere steden heeft of de zonnige stranden van het zuiden, biedt Ninh Binh een unieke mix van activiteiten die je zowel mentaal als fysiek kunt verrijken.

1. Verken de Ongerepte Natuur

Begin je dag vroeg met een fietstocht door de uitgestrekte rijstvelden. De koele ochtendlucht in combinatie met het betoverende landschap van kalkstenen karsts en kabbelende rivieren is echt iets wat je niet wilt missen. Misschien kom je onderweg wel een lokale boer tegen die je met een glimlach begroet.

2. Vietnamese les: Verrijk je geest en maak verbinding

Vietnam is meer dan alleen haar landschap; het is de cultuur, de mensen en hun taal die het zo speciaal maken. Waarom grijp je deze kans niet aan om een beetje Vietnamees te leren? Er zijn verschillende taalscholen en privéleraren in Ninh Binh die beginnerslessen aanbieden. Niet alleen is het leren van een nieuwe taal een geweldige manier om je hersenen te stimuleren, maar het helpt je ook om een diepere band te vormen met de lokale bevolking.

3. Massage: Verjong je lichaam en geest

Na een dag van verkenning en leren, verdien je wel wat verwennerij. Ninh Binh staat bekend om haar uitstekende massagesalons. Massage is niet alleen ontspannend, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de bloedsomloop, het verlichten van spierspanning en het verminderen van stress. En laten we eerlijk zijn, na al die avonturen kun je wel wat ontspanning gebruiken.

4. Word Vrijwilliger op een School

Wil je echt een impact maken tijdens je verblijf in Vietnam? Overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen op een lokale school. Veel scholen in Ninh Binh waarderen de hulp van buitenlanders bij het onderwijzen van Engelse lessen. Het is een verrijkende ervaring waarbij je niet alleen kennis geeft, maar ook ontvangt. De glimlach van een kind als ze een nieuw woord leren of de dankbaarheid van de leraren is onbetaalbaar.

5. Culinaire Verkenningen

De Vietnamese keuken is wereldberoemd, en Ninh Binh heeft haar eigen specialiteiten die je moet proberen. Naast de gebruikelijke pho en banh mi, kun je je smaakpapillen verrassen met lokale gerechten zoals de gegrilde geit of ‘com chay’ – een soort krokante rijstsnack.

6. Ontdek de Lokale Markten

Geen reis naar Vietnam is compleet zonder een bezoek aan een lokale markt. De markten in Ninh Binh bruisen van leven, kleuren en geuren. Dit is de perfecte plek om handgemaakte souvenirs te kopen, verse producten te proberen of gewoon de dagelijkse routine van de lokale bevolking te observeren.

Ninh Binh nodigt je uit om je te verliezen in haar charme, haar activiteiten en haar hartelijkheid. Laat je elke dag inspireren door een nieuwe ervaring en bouw herinneringen die een leven lang meegaan.

nl_NLDutch