Wat je moet weten voor een lang verblijf in Vietnam

Het overwinteren in een ander land kan een spannende en verrijkende ervaring zijn. Vietnam, met zijn rijke cultuur, adembenemende landschappen en gastvrije bevolking, is een populaire keuze voor velen. Vooral Ninh Binh, een pittoreske regio in Noord-Vietnam, trekt veel overwinteraars aan. In dit artikel geven we je praktische tips en essentiële informatie om je voor te bereiden op een langdurig verblijf in Vietnam, met de nadruk op Ninh Binh.

1. Visuminformatie

Sinds augustus is het mogelijk om een e-visum voor 90 dagen aan te vragen voor Vietnam. Dit e-visum kan eenvoudig online worden aangevraagd via de officiële website: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt. Mocht je langer willen blijven, dan is het verlengen van het visum vrij eenvoudig. We kunnen je hierbij assisteren om het proces soepel en stressvrij te laten verlopen.

2. Gezondheidszorg in Vietnam

De gezondheidszorg in Vietnam is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Er zijn diverse ziekenhuizen en klinieken die zorg van westerse maatstaven bieden. Het is essentieel om te weten waar je terecht kunt voor kwalitatieve medische zorg, vooral als je voor een langere periode in het land verblijft. We kunnen je begeleiden naar de juiste medische faciliteiten die voldoen aan westerse maatstaven. Of het nu gaat om een routinecontrole, tandheelkundige behandelingen of gespecialiseerde zorg, we weten waar je de beste zorg kunt krijgen.

3. Wonen in Ninh Binh

Ninh Binh, gelegen op ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Hanoi, is een prachtige regio die bekend staat om zijn indrukwekkende kalksteenformaties, historische bezienswaardigheden en serene landschappen. Het is een ideale plek voor degenen die de drukte van de grote steden willen vermijden en in een rustige, natuurlijke omgeving willen verblijven.

In Ninh Binh bieden we diverse accommodatiemogelijkheden aan, van hotels met aantrekkelijke maandtarieven tot woonhuizen en villa’s. Alle accommodaties zijn voorzien van moderne voorzieningen zoals airconditioning, goede internetverbinding en basisvoorzieningen zoals elektriciteit en water.

4. Vervoer

Vanaf het moment dat je aankomt op het vliegveld in Hanoi, zorgen we voor je vervoer. We hebben vaste chauffeurs die je naar je bestemming in Ninh Binh kunnen brengen. Ook tijdens je verblijf in Ninh Binh kun je rekenen op betrouwbaar vervoer. Of je nu de lokale bezienswaardigheden wilt verkennen of een uitstapje wilt maken naar andere delen van Vietnam, we regelen alles voor je.

5. Cultuur en recreatie

Ninh Binh en zijn omgeving bieden tal van culturele en recreatieve activiteiten. Bezoek historische plekken zoals Trang An, Tam Coc en Hang Mua. Er zijn ook tal van lokale festivals en evenementen waar je de rijke Vietnamese cultuur kunt ervaren. We kunnen ook gepersonaliseerde tours en activiteiten organiseren, afgestemd op je interesses.

6. Taal en communicatie

Hoewel de voertaal in Vietnam Vietnamees is, spreken veel mensen, vooral in de toeristische sector, ook Engels. Onze manager in Ninh Binh spreekt Nederlands en kan je assisteren bij eventuele taalbarrières. Daarnaast bieden we ook tolkdiensten aan voor die momenten dat je extra hulp nodig hebt bij de communicatie.

7. Financiën en valuta

De officiële munteenheid van Vietnam is de Vietnamese dong (VND). Het is handig om altijd wat contant geld bij je te hebben, vooral als je kleinere bedrijven en markten bezoekt. We kunnen je ook adviseren over het openen van een lokale bankrekening en andere financiële zaken.

8. Respect voor de lokale cultuur

Vietnam heeft een rijke en diverse cultuur. Het tonen van respect voor lokale gewoonten en tradities zal je verblijf aangenamer maken. We voorzien je van een basisgids over de lokale cultuur en gebruiken om je te helpen je aan te passen en respectvol te zijn.

Optimaal genieten

Het overwinteren in Vietnam, en in het bijzonder in Ninh Binh, kan een onvergetelijke ervaring zijn. Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kun je optimaal genieten van alles wat dit prachtige land te bieden heeft. We staan klaar om je te assisteren en te zorgen dat je verblijf in Vietnam soepel en plezierig verloopt. We kijken ernaar uit je te verwelkomen in Ninh Binh!

nl_NLDutch
×