Gasten over hun verblijf

Ontdek de authentieke verhalen van gasten die de magie van Vietnam met ons hebben ervaren. In deze sectie delen reizigers hun persoonlijke ervaringen, hoogtepunten en onvergetelijke momenten van hun verblijf. Elk verhaal is een uniek perspectief op hoe Overwinteren in Vietnam hun reis bijzonder heeft gemaakt. Laat u inspireren door de avonturen van hen die u voorgingen en krijg een authentiek beeld van wat u kunt verwachten van uw eigen reis met ons.

Lichtelijk sceptisch

29 maart 2024

Er werd op de website van alles beloofd, dus we waren lichtelijk sceptisch. Ja ja, het zal wel.

Maar het was echt zo:

We werden op de airport opgewacht door een zeer vriendelijke man die tijdens de rit al van alles vertelde en goede tips gaf, zoals de taxi app en een simkaart van het land. Dat bleken later enorm bij te dragen aan het reisplezier ter plaatse.

Ook vroeg hoe onze voorkeur voor een uitgebreide introductie van het wel en wee van Ninh Binh en omstreken of af en toe een bezoek aan een enkele attractie en die dan ook gelijk te bezoeken. Wij kozen voor het laatste. Dat bleek en goede keuze.

Ook kregen we i.v.m. TET (het Chinese oud en nieuw) een upgrade van hotel. Ook daar hebben we geen spijt van gehad. Het nieuwe hotel bleek qua ligging beter en had ook minder last van het feest.

Verder gaven we aan fietsen te willen huren, waarop Marcel (de vriendelijke man, die ook nog eens een groot gevoel voor humor bleek te hebben) gelijk gratis zijn mountainbike aanbood.

En dit was alleen nog de eerste paar uren.

Gedurende 4 weken zagen we hem regelmatig of appte hij dat hij morgen ergens heen ging en of we mee wilden. We gingen met zijn gezin uit en eten en op excursie. We aten bij hem thuis, kregen regelmatig zelf gebrande pinda’s van zijn vrouw, enz. Mede daardoor zagen we delen van het land en de bevolking die we anders waarschijnlijk niet hadden gezien.

En wat betreft de belofte van hulp 24/7. We maakten er natuurlijk geen misbruik van, maar je kon hem alles vragen en hij deed zijn best het op te lossen.

Kortom: een fijne kerel en Overwinteren in Vietnam een aanrader.

Hans & Frits

Oase van Rust en Gastvrijheid

14 maart 2024

An Phu Homestay is werkelijk een verborgen parel in het prachtige Ninh Binh. Vanaf het moment dat ik aankwam, werd ik hartelijk verwelkomd door de vriendelijke gastheer en gastvrouw. De accommodatie zelf is charmant en gezellig, omgeven door weelderig groen en rustgevende geluiden van de natuur. Mijn bungalow was comfortabel en brandschoon, met een eigen badkamer voorzien van alle benodigdheden.

Wat deze homestay echt onderscheidt, is de persoonlijke touch en aandacht voor detail. De gastheren deden er alles aan om mijn verblijf onvergetelijk te maken, van het regelen van lokale excursies tot het serveren van heerlijke huisgemaakte maaltijden. Ik voelde me echt thuis, weg van huis.

Ik kan An Phu Homestay ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een authentieke en gastvrije ervaring in Vietnam. Ik ben zeker van plan om terug te keren en nog meer van deze prachtige plek te genieten!”

Sophia van der Meer

Kan het overwinteren in Ninh Binh zeer aanbevelen

4 maart 2024

Ik ben Jack en 69 jaren jong en heb van 17 januari tot 25 februari overwinterd in Ninh Binh. Ik werd met een grote smile opgehaald door Marcel. Het was een relax begin van mijn vakantie in Vietnam. Marcel regelde voor mij een simkaart, zorgde voor de huur van een mountainbike en regelde afspraken bij de voetsalon en massagesalon. Ook gaf hij tips voor het maken van uitstapjes in de buurt. Je kon Marcel altijd bereiken voor advies.

Mijn hotel lag aan de rand van de stad en was 3,5 kilometer van de oude stad verwijderd. Met de taxi ben je er zo. De taxi is heel erg goedkoop. Marcel laat je met zijn auto de belangrijkste plekken zien die je naderhand zelf met de fiets of taxi nogmaals en met meer tijd kunt bezoeken. De natuur en cultuur is prachtig en de mensen zijn heel vriendelijk.

Het weer in Ninh Binh was heel wisselvallig. De temperaturen varieerden van 15 tot 30 graden. Aangename dagen werden afgewisseld met koude en regenachtige dagen. Houd er rekening mee dat het niet altijd mooi en droog weer is.

Een vertaalapp en Grab app voor de taxi zijn heel erg handig op je mobiele telefoon. Ik kan het overwinteren in Ninh Binh zeer aanbevelen voor mensen die flexibel zijn en ervaring hebben met het reizen buiten Europa. Er is genoeg te zien en te doen met Marcel op de achtergrond mochten er alsnog vragen zijn.

Jack

Dankbaar voor deze unieke ervaring

1 maart 2024

Als een fervent reiziger was mijn verblijf in Ninh Binh, georganiseerd door Overwinteren in Vietnam, een van de meest memorabele ervaringen. Ik ben Tom, en tijdens mijn verblijf in januari en februari heb ik de schoonheid en cultuur van Vietnam op een zeer persoonlijke en intieme manier ervaren.

De gastvrijheid van het team en de lokale bevolking was hartverwarmend. Ik had het genoegen om door Luong te worden begeleid, die niet alleen mijn gids was maar ook een goede vriend werd. Hij liet me de verborgen schatten van Ninh Binh zien, van prachtige tempels tot adembenemende natuurgebieden.

Luong nam me ook mee op een lokale boottocht, waar ik de kans kreeg om de majestueuze rivieren en karstbergen te ervaren. Daarnaast introduceerde hij me bij lokale ambachtslieden, waar ik meer leerde over traditionele Vietnamese kunsten.

Deze reis heeft mijn kijk op Vietnam en zijn cultuur verrijkt, en ik ben Overwinteren in Vietnam enorm dankbaar voor deze unieke ervaring. Ik kijk ernaar uit om terug te keren en meer avonturen te beleven!

Tom

Een droom die uitkwam

25 februari 2024

Mijn naam is Linda, en ik had het genoegen om deze winter in Ninh Binh te verblijven. Vanaf het moment dat ik aankwam, voelde ik me verwelkomd en op mijn gemak, dankzij de warme ontvangst van het team van Overwinteren in Vietnam. Ze regelden niet alleen mijn vervoer maar zorgden ook voor een comfortabel verblijf en talloze lokale ervaringen.

Het personeel, vooral Huyen, was ongelooflijk behulpzaam, en voorzag mij van waardevolle tips over lokale markten, restaurants en verborgen juweeltjes in de omgeving. Ik genoot van fietsen door het adembenemende landschap, het proeven van de lokale keuken en het deelnemen aan traditionele Vietnamese festivals.

Het hoogtepunt van mijn verblijf was de persoonlijke kookles, georganiseerd door het team, waar ik leerde hoe ik de beroemde Pho kon bereiden. Mijn verblijf in Ninh Binh, georganiseerd door Overwinteren in Vietnam, was echt een droom die uitkwam, en ik zou deze ervaring aan iedereen aanraden.

Linda
nl_NLDutch