De Nederlandse winter… De tijd van jaar waarin warme chocolademelk, gezellige openhaarden en besneeuwde landschappen ons tegemoet komen. Maar ook de tijd van het jaar waarin we verlangen naar een beetje zon, een beetje warmte, en een beetje avontuur. Als je denkt aan overwinteren in Vietnam, denken de meesten onmiddellijk aan de stranden en het tropische zuiden. Maar heb je ooit gedacht aan een uniek alternatief? Laat me je meenemen naar Ninh Binh in Vietnam.

Ninh Binh is een van de verborgen juweeltjes van Vietnam. Geen stranden, geen zwoele nachten, maar een landschap zo betoverend dat het je de koude Nederlandse winter in een oogwenk laat vergeten. De kalkstenen rotsen die uit de rijstvelden oprijzen, het kabbelende water, de eeuwenoude tempels: Ninh Binh is pure magie.

De temperaturen in Ninh Binh tijdens de wintermaanden zijn mild, variërend van 15°C tot 20°C. Het is een comfortabele warmte, perfect voor lange wandelingen, fietstochten of boottochten door het landschap. Je zult geen last hebben van de verstikkende hitte die je in andere delen van Azië kunt ervaren. In plaats daarvan biedt Ninh Binh je een aangename ontsnapping uit de winterkou zonder je overweldigd te voelen door de tropische hitte.

Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt, de zachte roep van vogels op de achtergrond, een lichte mist die over de velden hangt. Je stapt je hotel uit, begroet door een panorama van groene velden en majestueuze bergen. De lokale bevolking is al vroeg aan het werk, hun lachende gezichten nodigen je uit om deel te nemen aan hun dagelijkse routines. Je voelt je geen toerist hier; je voelt je deel van een gemeenschap, deel van een familie.

De lokale gerechten zijn hartverwarmend, vers bereid en zo smaakvol dat elke maaltijd een feest is. En het beste deel? De vriendelijke bevolking van Ninh Binh. Mensen die oprecht blij zijn om je te verwelkomen, hun verhalen te delen en van je te leren.

Dus, terwijl je nipt aan je warme chocolademelk en uitkijkt over het besneeuwde Nederlandse landschap, droom dan even weg naar een plek waar de winter net iets anders voelt. Een plek waar avontuur, natuur en menselijk contact samenkomen. Droom van Ninh Binh. En wie weet, misschien wordt die droom binnenkort wel werkelijkheid.

nl_NLDutch