Waar denk jij aan bij het woord ‘kerst’?

Sneeuwvlokken, warme chocolademelk bij de open haard, kerstbomen met glinsterende lichtjes? Hoe zou je het vinden om die beelden eens te verruilen voor iets volledig anders? Wat als je kerstballen en sneeuwpoppen inruilt voor lampionnen en sierlijke tempels? Laat me je meenemen naar een Vietnamese kerst.

De decembermaand in Vietnam, en met name in Ninh Binh, heeft een heel ander karakter dan wat je gewend bent in Nederland. In plaats van ijzige kou en sneeuw, ervaar je hier een mild klimaat, perfect voor het verkennen van de adembenemende kalksteenformaties en weelderige groene landschappen. Heb je ooit de magie van Ninh Binh tijdens de feestdagen ervaren? De kalksteenformaties gehuld in een zachte wintermist bieden een sprookjesachtig uitzicht.

Eten is een centraal onderdeel van de Vietnamese cultuur en tijdens de feestdagen is dit niet anders. Tijdens mijn eerste kerst in Vietnam werd ik verrast met een schaal vol ‘Bánh Xèo’. Deze knapperige Vietnamese pannenkoeken waren een welkome afwisseling van de gebruikelijke kerststol. Daarnaast kun je je verwarmen aan een dampende kom ‘Phở’, een pittige en hartige Vietnamese noedelsoep, terwijl de geuren van verse kruiden en gegrild vlees door de straten waaien.

Voor degenen die de festiviteiten missen zoals ze die in Nederland kennen, zijn er in Vietnam ook kerstvieringen. Hoewel het misschien niet zo traditioneel is als thuis, zijn de kerstvieringen in Vietnam een mooie mix van lokale tradities en westerse invloeden. Je vindt er prachtig versierde kerken, straten vol lichtjes en een gemeenschappelijk gevoel van vreugde en feestelijkheid.

Vietnamese mensen zijn bekend om hun gastvrijheid en dit komt vooral naar voren tijdens speciale gelegenheden zoals Kerst. Er is geen betere tijd om de lokale bevolking te leren kennen, hun tradities te ervaren en jezelf onder te dompelen in hun manier van leven.

Een Nieuwe Kersttraditie Wacht op Je in Vietnam

Stel je voor: een kerstviering te midden van schilderachtige landschappen, verrijkt door nieuwe culinaire ontdekkingen en omgeven door de warme gastvrijheid van de Vietnamese cultuur. Ben je klaar om een nieuwe kersttraditie te starten?

nl_NLDutch
×